Ningú va dir que fer de Sant Jordi fos fàcil

Ningú va dir que fer de Sant Jordi fos fàcil

En alguna altra ocasió ja us he parlat sobre la Diada de Sant Jordi. Per mi és una de les més maques i de les que més m’agraden. Llibres i roses per tot arreu, quina forma més maca de passar el dia.

A la llegenda de Sant Jordi, el cavaller, del mateix nom, va vèncer a un drac que atemoria la ciutat de Montblanc i, que a més, s’havia fet amb la princesa. Aquella lluita (que en la meva versió infantil és una conversa), segur que va ésser molt dura i sanguinària. Al final Sant Jordi matà al drac (a la versió infantil troba un tros de fusta al peu que li feia mal i per això era tan dolent i li treu).

Com a recompensa pels esforços el cavaller rep la mà de la princesa i un prometedor futur com a rei. Res comparat amb el que els papis Sant Jordi rebrem avui… m’he aixecat ben d’hora i he agafat el meu cavall blanc (també anomenat sabatilles d’esport) per anar a cercar al drac, he hagut de matar (conversar amb) tres dracs i aconseguir de la seva sang tres precioses flors per a les meves tres princeses.

Sant Jordi 2011

La il·lusió i el somriure amb la que s’han aixecat les meves princeses petites ha estat una recompensa major a la de convertir-se en rei… L’interès de les nenes amb les seves roses a les mans és el regal que tot papi Sant Jordi vol rebre. Òbviament això ho diu un que ja és rei de casa seva…

Bona diada i gaudiu del dia (plogui o no)… Feliç Sant Jordi

 

Share this Story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.